Wijzigingen afvallocaties Rooswijk in Zaandijk

Kliko’s.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Zaandijk

De gemeente Zaanstad doet een aantal aanpassingen in het afvalscheidingsplan in Rooswijk in Zaandijk. Tijdens de inspraakavonden zijn door bewoners diverse wijzigingen voorgesteld. Enkele, dus niet allemaal, honoreert de gemeente nu.

Zaanstad start binnenkort met een nieuw afvalplan, waarbij inwoners voortaan restafval zelf moeten inleveren bij ondergrondse containers.

Meest opvallende kritiekpunt in Rooswijk was een container die midden in de rijweg van de Artie Shawstraat gepland stond.

In de omgeving van de Simon Gammerkade blijft de locatie zoals die door Zaanstad was voorgesteld vanwege de aanwezigheid van een watertransportleiding en te weinig ruimte voor vrachtverkeer in de wijk rond de Dr. Jan Mulderstraat.

Wijzigingen zijn er wel voor de Johannes Verhulststraat, de Hendrik Andriessenstraat, Maurice Ravèlstraat en Duke Ellingtonstraat.

De bewoners hebben inmiddels een brief van de gemeente ontvangen. De locaties zijn ook in te zien via de speciale website van de gemeente: www.afvalscheiden.zaanstad.nl

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.