Straf voor inrijden op Teso-medewerker

© ANP

Ron Ranzijn
Den Hoorn

,,U heeft zich zeer a-sociaal gedragen door in te rijden op de TESO-verkeersregelaar waardoor die op de motorkap terechtkwam’’, zei politierechter H. Boomgaart tegen autobestuurder Johan van D. (30) uit Best.

De rechter nam het de man extra kwalijk dat hij en zijn vriend in de auto daarbij ook nog luidkeels lachten. En de autobestuurder was daarna doorgereden.

Hij was achterhaald na het horen van getuigen die het kenteken van de auto hadden gemeld.

Van D. stond op 25 november met zijn Mercedes in Den Hoorn op de veerboot van Texel naar Den Helder achteraan in de rij auto’s die als laatste de boot zou verlaten. Toen de rij naast hem was weggereden stuurde Van D. naar links om de wagens voor hem te passeren.

Een in een gele bedrijfsjas gestoken verkeersregelaar gaf een stopteken. De automobilist stuurde toen naar rechts in een poging in te voegen in de rij waarin hij oorspronkelijk stond.

Daarbij kwam de TESO-medewerker op de motorkap van de Mercedes terecht. De man werd enkele meters meegesleurd.

Volgens Van D. en zijn passagier was de verkeersregelaar plotseling op de motorkap gedoken. De automobilist verweet de medewerker agressief en onprofessioneel gedrag. De rechter noemde de verklaring van de man uit Best volstrekt onaannemelijk.

De autobestuurder had door zijn rijgedrag zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken. Van D. werd veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.