Woningovervallers Hoorn met herkenbare kleding in beeld

Jaap Stiemer
Hoorn

De betrokkenen bij een poging tot woningoverval in Hoorn waren zelf gemaskerd, maar droegen herkenbare kleding. Dat blijkt uit de camerabeelden die zijn vrijgegeven.

Twee vermoedelijk jonge mannen wilden maandagochtend 26 maart toeslaan op de Sportlaan in Hoorn; ze wachtten naast de voordeur tot deze open ging, maar dat gebeurde niet. Volgens privédetective Gerard Wuite ging het vermoedelijk om een woningoverval, maar kan het ook een poging tot gijzeling zijn geweest. De mannen werden gefilmd en gezien en sloegen op de vlucht. Een van hen droeg een opvallende dieprode jas en had kenmerkende sportschoenen aan.

Lees ook: Bewoner ontdekt op camerabeeld mogelijke poging overval in Hoorn

In het weekeinde daarvoor van 23 op 24 maart, werden drie mannen vastgelegd die de woning aan het fotograferen waren. Uit close-up beelden blijkt dat een van hen een jas me het logo van AS Roma droeg en er een man bij was met met bril, zwart schoudertasje en een jasje van het merk The North Face.

Mogelijk was de groep een maand eerder ook betroken bij een poging tot inbraak aan de Breitnerhof. Uit bewakingsbeelden blijkt ook dat in februari een onbekende man de tuin aan de Sportlaan in liep. Hij had een opvallend ’hipster’ uiterlijk, met baard, bril en schoenen met ene hoge schacht en opvalende oranje veters. Dit beeld wordt nog niet vrijgegeven, wel is de verwachting dat de identiteit van deze man snel bekend wordt.

Informatie over deze groep kan worden doorgegeven via 0229-247758 of info@wuitereni.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen