Charles Loots vertrekt na dit seizoen bij IVV

Charles Loots© Archieffoto Han Swart

Hans Swierstra
Landsmeer

Voetbaltrainer Charles Loots vertrekt na dit seizoen bij IVV. Dat zijn de Landsmeerse club en de oefenmeester overeengekomen.

Als zijn contract straks ten einde is, is Loots tweeënhalf jaar werkzaam geweest bij IVV. Hij kwam in de winterstop van het seizoen 2015/2016 naar Landsmeer als opvolger van de plotseling opgestapte Jan de Haze. Zelf was hij kort daarvoor vertrokken bij zaterdagclub FC Castricum. IVV verkeerde bij Loots’ komst in degradatienood en hij slaagde er niet meer in het elftal te behouden voor de derde klasse. Afgelopen seizoen misten de Landsmeerders op doelsaldo deelname aan de nacompetitie. Dit jaar doet Loots met zijn elftal opnieuw mee om de prijzen. IVV staat momenteel vierde.

Voorzitter Dennis Brouwer laat weten dat ’Loots de afgelopen tweeënhalf jaar een goed sportief fundament heeft gelegd voor de door IVV gewenste stap omhoog naar de derde, of zelfs tweede klasse’.

Loots zelf zegt op een hoger niveau actief te willen zijn als trainer. ,,Ik ben in het bezit van het diploma TC1 en heb inmiddels genoeg kwaliteit en ervaring’’, zo zegt de Amsterdammer, die sinds dit seizoen ook de JO14-1 van FC Volendam onder zijn technische hoede heeft.

In het verleden was Loots tien jaar lang bondscoach van het Nederlands ID-elftal (spelers met een IQ van maximaal 75). Als clubtrainer is hij ook nog werkzaam geweest voor CTO’70, FC Weesp en Marken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.