Kind (5) terecht na grote zoekactie in zee met menselijke slinger

Julianadorp

Een vermist Duits jongetje van vijf is zondagmiddag na een grote zoekactie teruggevonden op het strand van Julianadorp.

Een traumahelikopter werd ingezet, maar die bleek niet nodig te zijn. Ook maakten strandgangers een menselijke slinger in de zee. De ’zoekactie’ duurde zo’n 45 minuten.

Fotograaf Peter van Aalst heeft de operatie van begin tot eind meegemaakt: ,,De vader van het jongetje kwam de vermissing rond half twee melden bij de post van de Reddingbrigade. Daarna is een grote zoekactie op touw gezet. Het zag er heel indrukwekkend uit. Honderden mensen liepen in rijen door het water te zoeken, hand in hand. Een helikopter van de kustwacht en een marinehelikopter zochten mee. Een traumaheli was uit voorzorg naar het strand gevlogen en er waren ambulances. Rond half vier is het jongetje ongedeerd teruggevonden bij een andere Helderse strandslag waar hij naartoe was gelopen. Toen de marinehelikopter dat via de speaker bekendmaakte, begon iedereen te applaudisseren.’’

Familie heeft de hulpdiensten later bedankt via Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto: DNP.NU

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.