Regen deert Kieledag in Nieuwe Niedorp geen sikkepit

Het opleidingsorkest van Niedorps Fanfare met dirigent Ton van de Kieft treedt op.© Foto Marc Moussault

Manon Wiggers
Nieuwe Niedorp

,,Regen kan de sfeer niet bederven”, aldus Tirso Dieleman, een van de marktmeesters. Wat minder weer deerde de 38e Kieledag in Nieuwe Niedorp zaterdag niet, zeker niet.

Aan de Dorpsstraat stonden 173 kraampjes. Het ging veelal om particulieren die hun spullen verkochten. Afgewisseld met een aantal professionele kraamhouders. Diverse stichtingen pakten de mogelijkheid aan om hun activiteiten te promoten. Ook De Zonnebloem stond er met een kraam.

Vroeg

Ondanks de regen waren de eerste bezoekers er al vroeg bij. Zo ook Marieke Benning. ,,Ik vind het heerlijk om marktjes af te struinen. Het is belangrijk om er als een van de eersten te zijn. Anders zijn alle leuke spulletjes al weg”, vertelde zij.

Terwijl rond negen uur sommige kraamhouders nog bezig waren hun spullen uit te stallen, hadden de eerste bezoekers hun koopjes al gescoord.

Voetbalgaten

Naast de jaarmarkt biedt Kieledag allerlei activiteiten en muziek. Zo grepen jong en oud hun kans om mooie schoten te laten zien bij het voetbalgaten schieten.

Een accordeonist speelde vrolijke klanken.

Een ander muzikaal optreden werd verzorgd door het opleidingsorkest van Niedorps Fanfare, onder leiding van Ton van de Kieft.

Voordeel

De marktmeesters, te herkennen aan hun blauwe kiel, fietsten de hele dag op en neer over de markt om alles in de gaten te houden. ,,De sfeer is hartstikke goed”, zei Tirso Dieleman enthousiast. ,,Het loopt allemaal gesmeerd en dat het geen strandweer is, zie ik juist als een voordeel”, lachtte hij.

De andere marktmeesters Leo Wissink en Daan Spaansen knikten instemmend.

Crealis

Een van de meest creatieve kraampjes was die van Lisanne Ooijevaar uit Winkel. Onder de naam Crealis verkocht zij eigen handgemaakte cadeaus. Met een vleugje humor wist zij bezoekers te verrassen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.