Kerk wordt weer eigendom van Broek in Waterland

De Broeker Kerk.
Broek in Waterland

De kerk in Broek in Waterland verandert volgende week zondag van eigenaar: het gebouw wordt dan overgedragen van de kerkgemeenschap aan de Stichting Broeker Kerk.

Daarmee wordt de kerk als het ware ’teruggegeven aan de hele dorpsgemeenschap’, zegt de stichting. De stichting werd in mei vorig jaar opgericht om het beheer en onderhoud van de kerk over te nemen. De protestantse gemeente is daar niet meer toe in staat vanwege gebrek aan geld en mankracht. De stichting gaat proberen om met meer maatschappelijke bestemmingen, waaronder lichte horeca in de zomermaanden, subsidies en bijdragen vanuit de Broeker bevolking de benodigde 50.000 euro per jaar bij elkaar te krijgen. De kerk behoudt overigens zijn religieuze functie.

De officiële eigendomsoverdracht vindt zondag 2 september plaats tijdens een speciale kerkdienst onder leiding van dominee Martien Pettinga. Tijdens die dienst, die om 10 uur begint, wordt in aanwezigheid van de notaris de akte van overdracht ondertekend. De kerkelijke gemeente en de Stichting Broeker Kerk hopen dat veel inwoners van Broek daarbij aanwezig zijn.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen