Trouwe Henny Schilder wacht afscheidstournee

Trouwe Henny Schilder wacht afscheidstournee
Henny Schilder wordt bejubeld in de wedstrijd tegen Jong PSV in november, toen hij matchwinnaar werd: 1-0.
© Achieffoto Fred Rotgans
Volendam

In de aanloop naar de competitiewedstrijd van zondag tegen FC Den Bosch (om 14.30 uur in het Kras Stadion) werd bekend dat FC Volendam afscheid gaat nemen van een clubicoon.

Verdediger Henny Schilder zal na dit seizoen niet meer te bewonderen zijn in het shirt van Volendam. Liefst twaalf jaar achtereen droeg hij het oranje. De club kiest echter definitief voor de jonge garde en neemt straks afscheid van een voetballer die meer dan vierhonderd officiële wedstrijden voor de club speelde. Dit seizoen raakte Schilder voor het eerst zijn basisplaats kwijt. Wanneer trainer Misha Salden hem nodig had, stond de onverzettelijke routinier er echter weer.

Marco Tol, die de laatste weken het centrum van de verdediging bezet, verlengde juist gisteren zijn contract tot 2020. Bovendien tekende de talentvolle middenvelder Jari Vlak zijn eerste profverbintenis (ook tot 2020) en lichtte Volendam de optie in het contract van reservedoelman Jordi van Stappershoef.

Tegen Den Bosch moet het elftal de jacht hervatten op de elfde plaats, rechtgevend op de play-offs en nu vier punten ’ver weg’. Vorige week leed FC Volendam een nederlaag in de uitwedstrijd tegen Jong PSV (2-1), maar zondag speelt de ploeg weer in het Kras Stadion en dat is al acht thuisduels lang een onneembare veste. Mo Betti zal de geschorste rechtsachter Ties Evers vervangen.

Meer nieuws uit FC Volendam

Lees hier de digitale editieVolg ons