Woede over contract voor grond moskee

Woede over contract voor grond moskee
Een ontwerp voor de moskee.
© Illustratie Ar-Rahma & Kleurrijk Saendelft
Zaanstad

Het koopcontract voor de grond in de Assendelftse wijk Saendelft, waarop Stichting Ar-Rahma een moskee wil bouwen, is al getekend voordat wethouder Addy Verschuren woensdag tegen bewoners heeft gezegd dat het nog niet ondertekend was.

Peter van Haase (PVV) en Ton Brekelmans (POV) waren donderdag in de gemeenteraad woedend op Verschuren omdat er te snel gehandeld is en de wethouder zou hebben gelogen. Verschuren zei dat hij woensdag niet wist dat er al getekend was. Volgens Verschuren is de verkoop van de grond helemaal in lijn met het gemeentelijk beleid en is er niets dat zich tegen de deal verzet. Het had zelfs ambtelijk afgedaan kunnen worden.

Verschuren daagde Brekelmans uit om een motie van wantrouwen in te dienen als hij denkt dat hij heeft gelogen. Maar die uitnodiging liet Brekelmans lopen.

Van Haase had er geen goed woord voor over dat de koop al beklonken is. ,,Ik hoor hier de hele avond over burgerparticipatie, en u gaat zo maar tekenen zonder de buurt te informeren. Heel Saendelft staat op z’n kop.’’

Volgens Elif Hotaman (Denk) is dat niet waar. ,,Overdrijven is een vak.’’

Songül Mutluer wil dat Zaanstad vanaf nu heel zorgvuldig te werk gaat. Anders bestaat er volgens haar een kans dat de situatie in de wijk escaleert.

Volgens Verschuren moeten de stichting en de bewoners met elkaar in gesprek. De wethouder wil niet als woordvoerder van de stichting optreden en ziet het niet als zijn taak om uit te leggen wat de stichting wil doen.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons