Veertig klachten over ov-net Amsterdam

Veertig klachten over ov-net Amsterdam
Het ’Spartaanse’ station Noord.
© Archieffoto Ella Tilgenkamp
Purmerend

Bij reizigersvereniging Rover zijn tot nu toe veertig klachten binnengekomen over het nieuwe Amsterdamse ov-net. Ook over de Noord-Zuidlijn en metrostation Noord wordt geklaagd.

Dat meldt het OV Magazine, vakblad voor de openbaar vervoerbranche. Rover deed een oproep aan reizigers om de ervaringen met het nieuwe vervoernet in Amsterdam kenbaar te maken. Met name in Amsterdam-Noord en vanuit omliggende plaatsen als Purmerend wordt geklaagd.

Veel Purmerenders zijn niet blij dat ze geen directe verbinding meer hebben met Amsterdam CS. Sommige reizigers moeten nu twee keer overstappen om op hun plaats van bestemming te komen. De meeste bussen vanuit de marktstad rijden nu naar station Noord, waar moet worden overgestapt op de metro.

Station Noord wordt volgens Rover door sommige forensen als ’Spartaans’ omschreven. De overstappers missen voorzieningen zoals toiletten.

Rover wil binnenkort met het GVB overleggen over de klachten van de reizigers. Verder zorgen vooral volle bussen in Amsterdam-Noord voor klachten.

Meer nieuws uit Waterland

Lees hier de digitale editieVolg ons