Emotioneel welkom op Schiphol voor Helderse bibliotheekdelegatie na wereldtitel

Emotioneel welkom op Schiphol voor Helderse bibliotheekdelegatie na wereldtitel
Het welkomstcomité met spandoeken en grote bossen rozen op Schiphol.
© Foto Gemeente Den Helder/Peter van aalst
Den Helder

De OV-chipkaarten zaten al op grijphoogte in de tassen, klaar om daarmee de vroege trein terug naar Den Helder te nemen.

Maar de delegatie van de Helderse bibliotheek School 7 die uit Kuala Lumpur terugkeerde nadat ze de wereldtitel voor nieuwe en vernieuwende openbare bibliotheken in ontvangst hadden genomen, hoefde niet op de trein te wachten. Jacintha Krimp, Lesley Alma, Anita Ruder, en Desiree van Ham werden vrijdagochtend feestelijk onthaald door een flinke Helderse delegatie op het vliegveld van Schiphol.

,,Kippenvel? Zeg maar gerust emoties en tranen’’, zegt Jacintha Krimp, eenmaal weer thuis in de Helderse bibliotheek School 7. ,,Dit hadden we echt niet verwacht. Onze collega’s, de burgemeester, een cameraploeg, een blaaskapel. Bloemen, spandoeken. Wat een ontvangst.’’

Het welkomstcomité was om vier uur ’s nachts per bus naar Schiphol gereisd om het viertal op te halen. Compleet met ontbijtpakketjes en glaasjes prosecco ging de reis terug naar huis.

Eenmaal terug in Den Helder wordt het feestje nog even doorgezet in de bibliotheek zelf. Waar overal tussen de boeken bossen bloemen staan van meelevende abonnees. Door de luidsprekers klinkt het nummer ’We are the champions’. Moe zijn de vier allerminst, ondanks het tijdsverschil van zes uur. ,,We lopen nog echt te stuiteren’’, zegt Lesly Alma die de hele roadshow op film heeft vastgelegd. Een opmerking die de vier kregen in Kuala Lumpur zal Anita Ruder altijd bijblijven. ,,Iemand zei tegen ons dat we uitstralen dat een bibliotheek niet saai hoeft te zijn. Mooi compliment toch?’’

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons