Commentaar: Personeelstekort

Michiel Snik

In de Noordkop wordt het personeelstekort steeds nijpender.

Zorginstantie Samen schreeuwt om hulp en waarschuwt meteen hun cliënten dat de zij deze zomer mogelijk wel eens wat langer moeten wachten op hun douchebeurt. Of dat de poetshulp wel eens verstek kan laten gaan. Met tevens het verzoek of zij zelf geen vrienden of familieleden willen aanschieten voor een helpende hand.

Samen is niet uniek. Overal hoor je bedrijven en instanties morren dat zij geen geschikt personeel meer kunnen vinden. Zowel in de horeca is een gebrek aan mensen als in fabrieken en op scholen. Maar vooral in de zorg is een personeelsgebrek erg pijnlijk omdat dit de meest kwetsbare groep raakt.

Nu de zomerperiode aanbreekt en het vast personeel op vakantie gaat, wordt het probleem uiteraard ook daar groter.

In de Noordkop wonen steeds minder jongeren. Op scholen is dit duidelijk zichtbaar. Daar staat tegenover dat hier door de vergrijzing steeds meer ouderen wonen.

Wij kunnen blijven roepen dat er meer personeel moet komen en er gebrek is vakantiewerkers. Maar het probleem zal hier door de vergrijzing alleen maar groter worden. De realiteit is dat wij moeten accepteren dat wij vaker onze eigen ouders, familie en vrienden moeten helpen als zij hulpbehoevend worden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.