Veldkeukens noodoplossing voor eters marine Den Helder

Veldkeuken van Defensie.

Veldkeuken van Defensie.© Archieffoto ministerie van defensie

Ronald den Boer
Den Helder

De Koninklijke Marine wil veldkeukens gaan inzetten om honderden werknemers dagelijks van een warme maaltijd te voorzien.

Dat bevestigt een woordvoerder, nu het Meeuwennest op de marinehaven acuut is gesloten. Het verouderde bedrijfsrestaurant kampt al geruime tijd met hygiëneproblemen, zoals een muizenplaag en slechte lucht- en drinkwaterkwaliteit. Nadat vorige week een rioollek ontstond ging het Meeuwennest dicht. Personeel wordt de komende weken met bussen naar bedrijfsrestaurants van het Koninklijk Instituut voor de Marine en vliegkamp De Kooy gebracht. ,,Vanwege de tijd die daarmee is gemoeid hebben we de lunchpauzes verlengd, mensen kunnen nu tot twee in plaats van een uur terecht’’, aldus de woordvoerder.

Wat er met het Meeuwennest gaat gebeuren is nog onduidelijk. Door geldgebrek liggen nieuwbouwplannen al jaren in een la. ,,We willen in elk geval als tijdelijke oplossing op de marinehaven veldkeukens inzetten. We bekijken nog of mensen dan de eetzaal van het Meeuwennest kunnen gebruiken of dat er een grote tent wordt neergezet.’’ Voor ontbijt en avondmaal zullen elders lunchpakketten worden uitgedeeld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.