HZV wordt fysiek afgetroefd door Texel’94

Robin Kaandorp
Den Burg

Het was niet de meest eenvoudige wedstrijd om te debuteren als hoofdcoach, En dat bleek ook, want HZV het Vennewater ging - met Olcay Kocyigit bij absentie van Ronny Backer voor het eerst alleen voor de groep - ruim onderuit bij Texel’94, 9-2.

„Veel lastiger uitwedstrijden dan deze krijg je waarschijnlijk niet. En als je dan scheidsrechters treft die het fysieke voetbal steeds toe laten wordt het tegen een ploeg die gemiddeld ook zo’n zeven jaar ouder is dan onze ploeg heel moeilijk.”

Kocyigit had voor een defensieve tactiek gekozen om Texel op te wachten. „We zouden ze opvangen op onze helft, maar het pakte niet goed uit en zij kwamen 2-0 voor.”

Die stand werd na verloop van tijd zelfs 4-0. „Al hebben we helemaal niet zo slecht gespeeld, alleen de kansen die we kregen benutten we niet. En we maken pas vlak voor rust de eerste overtreding. Dan ga je hier niet winnen.”

Door de hopeloze achterstand kroop er ook wat nonchalance in de ploeg. Al redden de Heilooërs via Bram de Boer en Mats de Zeeuw nog wel de eer. Met weer flink wat junioren in de ploeg was het onvoldoende voor de winst.

„Snel vergeten deze uitslag”, was Kocyigit duidelijk. „Want we doen het tot nu toe hartstikke goed als nieuwkomer.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen