Niki Terpstra bij tweede editie Wieler Driedaagse Alkmaar

Niki Terpstra na zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen.© Foto ANP

Alkmaar

Niki Terpstra zal meedoen aan de tweede editie van de Wieler Driedaagse Alkmaar, die op 18, 19 en 20 oktober plaats zal hebben in Sportpaleis Alkmaar.

De winnaar dit jaar van de Ronde van Vlaanderen is de eerste naam uit het internationale deelnemersveld die door de wedstrijdleiders Robert Slippens en Danny Stam wordt gepresenteerd. Terpstra, de Zaankanter die tegenwoordig in Bergen woont, heeft een succesvol verleden op de Alkmaarse wielerbaan. ,,Als meervoudig Nederlands kampioen op de baan op verschillende onderdelen heeft hij hier jaarlijks heel wat uren rond gereden’’, benadrukt Stam. ,,Normaal is deze topper onbereikbaar voor een jonge organisatie die pas zijn tweede editie ingaat. Gezien onze persoonlijke relatie en het warme gevoel dat Niki heeft met de baansport en deze wielerbaan is hij drie dagen lang te bewonderen en aan te raken in Alkmaar.”

Terpstra heeft al drie keer de Zesdaagse van Rotterdam gewonnen en twee keer de Zesdaagse van Amsterdam. Stam: ,,Wij gaan een sterke partner voor hem zoeken waarmee hij zeker gaat strijden voor een podiumplek. Het winnende koppel van 2017, Stroetinga/Havik, is gewaarschuwd.’’

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen