Inzameling voor speeltuin in Boatex

Sam Kraak (4) verkoopt een portemonnee tijdens de buurtrommelmarkt.

Sam Kraak (4) verkoopt een portemonnee tijdens de buurtrommelmarkt.© Foto HMC/Bo-Anne van Egmond

Bo-Anne van Egmond
Den Helder

De projectgroep ’Beleeftuin Pluto’ hoopt in oktober 60 procent van de benodigde 75.000 euro binnen te hebben voor de nieuwe speeltuin in Boatex.

De aftrap voor de geldinzameling was zondag tijdens de straatrommelmarkt. Door heel Boatex stonden mensen met kleedjes en tafeltjes om voor hun overtollige spullen te verkopen. De mensen die in de huidige speeltuin aan Pluto stonden, sponsorden hun opbrengst in ieder geval allemaal aan het goede doel van de beleeftuin. Ook was café Bom Dia ingehuurd, die de inkomsten van verkochte koffie doneert aan het goede doel.

,,Vier buurtbewoners vroegen aan de wijkvereniging of ze deze rommelmarkt mochten houden’’, zegt Cyril Kraak van de Wijkvereniging Boatex. ,,Wij vonden dat uiteraard geen probleem, maar het leek ons dan wel leuk om de actie voor de beleeftuin eraan te verbinden. Het is een ambitieus plan dat we hebben, maar we hebben goede hoop dat het gaat lukken.’’

Grabbelen in de grabbeljurk.

Grabbelen in de grabbeljurk.

In de komende periode gaat de projectgroep sponsoren benaderen voor geld, fondsen werven en de buurt in om het plan te presenteren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.