Drie tieners omgekomen bij verkeersongeval in Anna Paulowna [video]

ANP/Internetredactie
ANNA PAULOWNA

Op de kruising van de J.C. Geerligslaan met de Sportlaan in Anna Paulowna heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Drie tieners zijn hierbij om het leven gekomen.

Het gaat om twee jongens van zestien jaar en een jongen van vijftien jaar uit Anna Paulowna. Twee andere inzittenden van de auto, een meisje van zeventien uit Anna Paulowna en een 20-jarige man uit Oudesluis, raakten gewond, maar waren wel aanspreekbaar.

Twee traumahelikopters kwamen ter plaatse. Reanimatie door omstanders en hulpverleners ter plaatse mocht voor de drie dodelijke slachtoffers niet meer baten. Hun verwondingen waren zo ernstig dat zij op de plaats van het ongeluk overleden.

De vijf reden op de Sportlaan met hun auto tegen een lichtmast. Volgens de politie werden door de klap enkelen van hen uit het voertuig geslingerd.

Het is nog niet duidelijk wie de auto bestuurde. Naar de toedracht van het ongeluk wordt nog onderzoek gedaan. Bij de gewonden is bloed afgenomen voor onderzoek.

Jaap Nawijn, burgemeester van Hollands Kroon, spreekt van “een verschrikkelijk ongeluk. Onze eerste aandacht en medeleven gaan nu uit naar de slachtoffers en de nabestaanden.”

Voor de vele omstanders die na het ongeluk hulp verleenden, werd in de nabijgelegen sporthal Veerburg een opvanglocatie geregeld. Daar was de verslagenheid groot, zegt Pieter Boontjes, exploitant van de horeca in Veerburg.

Hij werd midden in de nacht gebeld om hulpverleners, familieleden en ooggetuigen op te vangen, zo'n veertig mensen bij elkaar. ,,Het gebeurde hier bijna recht voor de deur. De mensen waren in shock, wisten zich geen houding te geven. Sommigen hebben geholpen met reanimeren.''

Foto’s: DNP.NU

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.