Vijfde landstitel voor zaalvoetballers Hovocubo

Feest bij Hovocubo als captain Amir Molkarai de schaal in ontvangst neemt die hoort bij de landstitel zaalvoetbal.© Foto Theo Annes

Vincent Schot
Hoorn

Hovocubo heeft zich zaterdagavond laten kronen tot landskampioen zaalvoetbal. De Hoornse club won in eigen huis met 3-2 van ’t Knooppunt.

In een even volle als hete sporthal De Opgang begonnen de Amsterdammers furieus aan de wedstrijd. Omdat zij vorige week in eigen huis de eerste wedstrijd van de best-of-three verloren, speelden zij dan ook voor hun laatste kans op titelprolongatie. Hovocubo liet zich niet van de wijs brengen, doorstond de storm en onttroonde ’t Knooppunt als kampioen.

Faisel Mellah - samen met doelman Dave Stet de beste man aan Hoornse kant - zette de West-Friezen voor rust op het spoor van de titel door zowel de 1-0 als de 2-0 te maken. Toen captain Amir Molkarai de stand na de pauze naar 3-0 tilde, was het duel gespeeld. Opgeven deed ’t Knooppunt echter niet en met een meevoetballende keeper wist het de Hoornse goalie nog twee keer te passeren, maar dichter bij de kampioensschaal kwamen de bezoekers niet.

En dus brak het feest na twee keer twintig minuten zaalvoetbal los in De Opgang. Het betekent de vijfde landstitel uit de clubgeschiedenis van Hovocubo en de eerste sinds 2014.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen