Wandelhalve Den Helder: een blauwe optocht door de stad

© Foto George Stoekenbroek

Manon Hendriks
Den Helder

Vervolg van voorpagina

Langzaam stroomt Gebouw 66 op Willemsoord vol met wandelaars. Het is zaterdagochtend rond een uur of 8, en de uitverkochte Wandelhalve van Den Helder gaat over een halfuurtje van start.

Bij de deur wordt de route uitgedeeld en onder het genot van een kopje koffie en een bammetje bestuderen de wandelaars waar ze straks langs zullen lopen. Veel wandelaars hebben gehoor gegeven aan de oproep om iets blauws aan te trekken. De sfeer is uitgelaten, iedereen heeft er zin in. Na een kort welkomstpraatje door de organisatie klinkt een harde toeter: de achtste editie van de Wandelhalve is begonnen!

Een blauwe optocht trekt over Willemsoord. Buiten is het nog een beetje fris, maar als even later het lentezonnetje doorbreekt is het perfect weer voor de wandeltocht.

De Wandelhalve gaat dit jaar dwars door alle vestigingen van Scholen aan Zee, door De Boerderij en de Vredeskerk in de Schooten, over de Nollen en het terrein van voetbalclub HCSC. Ook sportvereniging OKK, het monumentale gebouw De Vijfsprong en de Lutherse kerk aan de Wezenstraat liggen op de route. Onderweg kunnen de 1.900 wandelaars verschillende kunstwerken bewonderen.

Zondag vindt de hardloopwedstrijd van de Halve plaats.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.