Nabestaanden zoeken hangertje van dodelijk slachtoffer ongeval Grootebroek

Op de plek van het fatale ongeluk liggen bloemen in de berm.© Foto HMC

Paul Gutter en Tanja Koopen
Grootebroek

Het is zoeken naar een speld in een hooiberg. Familie en vrienden van Cor Duijs uit Bovenkarspel speuren de omgeving van de Stede Broecweg af naar het hangertje - twee gekruiste gouden drumstokjes - dat hij droeg tijdens het dodelijke ongeluk maandagavond.

Cor (54) stak die avond op de fiets de Stede Broecweg over richting de Nijverheidsweg, toen hij in botsing kwam met de 27-jarige Danny Badal, een motorrijder uit Grootebroek.

Lees hier: Fietser en motorrijder overleden na botsing in Grootebroek

Beide slachtoffers werden direct gereanimeerd door toesnellende omwonenden, die werden opgeschrikt door de enorme klap van de aanrijding. Hulp mocht niet meer baten, ze bezweken ter plekke aan hun zware verwondingen.

Familie en vrienden van Cor ontdekten al snel tot hun schrik dat het gouden kettinkje met twee gekruiste drumstokjes, dat hij altijd droeg, niet meer om zijn nek hing.

Daarom werd ’s avonds met schijnwerpers nog gezocht in de berm langs de Stede Broecweg. Eind van de volgende ochtend, toen bloemen inmiddels de plek des onheils markeerden, hervatten zij hun zoektocht.

Hulpverleners bij het fatale ongeluk, maandagavond.© DNP.NU

Volgens buurtbewoonster Kitty Visser, die heeft geholpen bij de reanimatie, had het slachtoffer het kettinkje al niet meer om toen hij werd aangetroffen.

Al snel werd duidelijk dat het kettinkje ’s ochtends in de berm gevonden was door een voorbijganger. Hij heeft het naar het politiebureau gebracht, maar het is nog niet vrijgegeven aan de familie.

Van de gekruiste drumstokjes ontbreekt nog ieder spoor. Omdat het gaat om een dierbaar aandenken voor de nabestaanden, doet vriendin Angelique een oproep aan eenieder die iets gezien heeft of wellicht de drumstokjes gevonden heeft, om dat te melden.

,,Het is voor ons heel belangrijk dat ze gevonden worden.’’ Neef Cor, die helpt met de zoektocht, benadrukt dit. ,,Hij droeg ze altijd, ze hoorden bij hem.’’

Iemand die wellicht iets weet, kan zich melden via Angelique, tel. 06-40785995.

De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht het ongeval, maar deelt de resultaten daarvan alleen met de nabestaanden. ,,Omdat beide slachtoffers zijn overleden volgt er in principe geen strafrechtelijk traject’’, legt een politiewoordvoerster uit.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen