Mindervaliden Schagen tot 2020 gratis naar het strand

Richard Zut
Schagen

De allereerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad werd om kwart over tien even deels in het donker gezet. ,,Blijf rustig, het komt goed’’, sprak burgemeester Marjan van Kampen tot de achterkant van de publieke tribune. Tot grote hilariteit floepte op hetzelfde moment ook het licht in de raadszaal zelf helemaal uit.

De burgemeester kreeg echter toch gelijk, want de duisternis werd een paar tellen later alweer opgeheven. De behandeling van de motie van de Seniorenpartij Schagen over de ontheffing van de toegang voor het inrijverbod tot de stranden voor mindervaliden kon zodoende toch vlot worden afgerond.

Indiener Perry Vriend trok deze motie in, nadat burgemeester Van Kampen de raad een oplossing in twee delen voorhield. ,,Iedereen die tot 1 januari 2020 aantoonbaar gratis toegang van de vorige beheerder (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) in bezit heeft, kan die bij de gemeente omruilen voor een pasje.’’

In de nieuwe commissie in april kan dan verder worden gesproken over de andere situaties.

De allereerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad van Schagen volgde een half uur nadat uitvoerig afscheid was genomen van de oude raad. Zeventien vertrekkende gemeenteraadsleden werden stuk voor stuk met een persoonlijk woord van een raadscollega of door burgemeester Van Kampen bedankt voor hun inzet in de afgelopen raadsperiode.

Voor alle afscheidnemende raadsleden was er behalve een fleurig boeket ook een passend afscheidscadeau in de vorm van een pentekening van kunstenares Irene van Schie. Zij heeft alle markante punten van de gemeente Schagen op die manier vastgelegd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.