Appartementencomplex Posterijen in Krommenie

Het ontwerp van de Posterijen.© illustratie Idefix Capital

Dorien Knijnenberg
Krommenie

Het nieuwe appartementen- en winkelcomplex, dat het oude postkantoor op de Noorderhoofdstraat in Krommenie gaat vervangen, heet de Posterijen.

In een ontwerp toont Eric van Duijkeren van de Assendelftse vastgoedbeheerder Idefix Capital een gebouw met Zaans groene gevels. ,,Het is van hetzelfde materiaal gemaakt als het stadhuis van Zaanstad.’’ Het gebouw biedt ruimte voor drie winkels en 22 huurappartementen. De twee kleinste zijn 65 vierkante meter groot en bedoeld voor starters. De andere zijn 85 vierkante meter groot en bedoeld voor senioren. De achterkant van de nieuwbouw biedt straks ruimte aan de bergingen van de woningen en aan 27 parkeerplaatsen.

De vastgoedbeheerder zoekt een verhuurder. Over twee maanden wordt bekend welke partij het wordt. Belangstellenden kunnen zich vanaf dan melden voor een woning in de vrije huursector.

Het oude postkantoor wordt op dit moment gesloopt en de bodem gesaneerd. In oktober start de bouw. Eind 2019 moet het project zijn voltooid. Op dit moment ligt de vergunnningsaanvraag bij de gemeente Zaanstad.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.