Drie mannen aangehouden voor mocro-liquidatie, een verdachte verbleef in Hilversum

Onderzoek in Amsterdam-Noord, kort na de liquidatie.© ANP/Michel van Bergen

1 / 2
HILVERSUM

De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van de liquidatie van de broer van kroongetuige tegen de Mocro-maffia Nasbil B. Een van de gearresteerde mannen verbleef in een woning in Hilversum. De mannen zijn vrijdagavond en zaterdagochtend aangehouden. Het gaat om de vermoedelijke schutter en twee handlangers.

Direct na de moord in Amsterdam begon de politie een groot onderzoek. Diverse goederen zijn in beslaggenomen en overgebracht naar het NFI voor DNA-onderzoek. Aan het begin van de vrijdagavond kwam het bericht van het NFI dat DNA was aangetroffen, dat overeenkwam met een DNA-profiel in de databank.

Uit nader onderzoek door de rechercheurs van de Dienst Regionale Recherche bleek dat de verdachte met het overeenkomende DNA zou verblijven in een woning in Hilversum. Dit kwam overeen met de resultaten uit onderzoek naar de gestolen Seat Leon . In eerdere berichtgeving was al bekend gemaakt dat dit voertuig heeft rondgereden in ‘t Gooi. Of de verdachte in Hilversum is aangehouden, is nog niet bekend.

Vannacht is een tweede verdachte aangehouden op de Rijksweg A13 ter hoogte van Rijswijk door het arrestatieteam. Het betreft een 34-jarige man. zaterdagmorgen is ook een derde verdachte aangehouden op een locatie in het Westland. Dit betreft een 31- jarige man. Zij worden verdacht van wapenbezit en medeplichtigheid aan het dodelijk schietincident. Tijdens het onderzoek, dat nog onverminderd doorgaat, zijn tot op heden meerdere automatische- en handvuurwapens en andere relevante goederen in beslag genomen.

De aangehouden verdachten zijn allen ingesloten en zitten in volledige beperkingen. Dat is de reden dat we op dit moment niet meer mededelingen kunnen doen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen