Start ’Zorg Zoals de Westfries Wil’

Mensen moeten niet beperkt worden in de keus van een zorgaanbieder, vindt ZZWW.© Beeld zzww.nl

Eric Molenaar
Zwaag

Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW), een burgerinitiatief dat inwoners van Oostelijk Westfriesland en de Wieringermeer meer invloed wil geven bij het zorgbeleid, heeft dinsdag 30 januari haar startbijeenkomst.

De stichting bestaat sinds vorig jaar en liet al een enquête uitvoeren onder West-Friezen over de gezondheidszorg, maar treedt nu voor het eerst naar buiten. ZZWW noemt zich ’gesprekspartner, beïnvloeder en belangenbehartiger ’. Om betere zorg in de regio te waarborgen wil de stichting rechtstreeks met zorgaanbieders, zorgverzekeraars en inwoners in gesprek. Zij wil signalen van inwoners doorgeven aan verzekeraars en zorgaanbieders en trachten de gewenste verbeteringen door te laten voeren.

De startbijeenkomst is op dinsdag 30 januari in De Witte Valk in Zwaag, aanvang 19.30 uur. Oud-minister Ab Klink, bestuurder bij zorgverzekeraar VGZ/Univé, zal een presentatie geven over zinnige en zuinige zorg. Stefan Koomen, bestuurder bij de Zorgkoepel, praat over het belang van betrokkenheid en invloed van burgers bij het zorgbeleid.

De zaal zal actief worden betrokken bij een forumdiscussie. In het forum, behalve Klink en Koomen: Ilona Bolhuis (huisarts uit Wognum), Arno Timmermans (voorzitter Raad van Bestuur Westfriesgasthuis/Waterlandziekenhuis) en Hans Schipper (voorzitter van ZZWW). Uitgenodigd zijn zorgaanbieders en cliëntenraden van zorginstellingen, maar ook burgers zijn welkom.

De Stichting ZZWW heeft een aantal speerpunten. Zo wil zij dat de huisartsen meer armslag krijgen om hun werk te doen en dat er één loket komt voor regionale spoedzorg (huisartsenpost en Eerste Hulp Westfriesgasthuis onder één dak). Verder moeten mensen vrij zijn om zelf een zorgaanbieder te kiezen en wil de stichting meer samenhang in de ouderenzorg.

Meer info op www.zzww.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen