Duo uit Landsmeer opgepakt voor inrijden op agent in Heemskerk

HEEMSKERK

Twee mannen uit Landsmeer van 25 en 28 jaar oud zijn woensdagavond aangehouden in Heemskerk. De twee worden verdacht van het inrijden met een auto op een agent. De agent kon op tijd aan de kant springen en bleef ongedeerd.

De politie was rond 20.50 uur aanwezig in de omgeving van het Gildeplein in Heemskerk. Op de Ganzenveer stond een personenauto met de verlichting aan geparkeerd op een invalidenparkeerplaats. De politie zag dat een man op de auto afliep waarna een tas werd overgedragen. Vervolgens liep de man weer weg, waarna de auto in beweging kwam.

Om de auto en de inzittenden te kunnen controleren, gaf een agent te fiets een stopteken. De bestuurder negeerde dit stopteken en de agent moest opzij springen omdat de auto recht op hem af kwam. De auto ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor en kon korte tijd later op de A9 bij de afslag Castricum aan de kant worden gezet.

Beide inzittenden zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De tas is niet meer in de auto aangetroffen.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen