In maart weet Rob Scholte of hij weg moet uit postkantoor Den Helder

Rob Scholte en zijn advocaat Benno Friedberg bij aanvang van het eerdere kort geding in deze kwestie.

Rob Scholte en zijn advocaat Benno Friedberg bij aanvang van het eerdere kort geding in deze kwestie.© Archieffoto Erna Faust

Hedzer Faber
Den Helder

Het gerechtshof in Amsterdam besluit 13 maart of kunstenaar Rob Scholte het oude postkantoor in Den Helder moet ontruimen.

Vandaag (donderdag) diende het spoedappèl dat de gemeente tegen hem had aangespannen. Den Helder wil dat Scholte het gebouw waarin hij woont en zijn Rob Scholte Museum heeft gevestigd leeg oplevert, zodat het kan worden opgeknapt voor de verkoop aan aannemingsbedrijf Tuin.

Een eerder kort geding hierover verloor de gemeente omdat de kortgedingrechter zei dat er mogelijk sprake is van huurbescherming omdat van Scholte een tegenprestatie wordt geëist voor het gebruik van het pand, zoals het houden van tentoonstellingen. De gemeente was het niet eens met die conclusie en stapte naar het hof. Scholte op zijn beurt verzet zich tegen de uitzetting omdat hij het gebouw zelf wil kopen. Hij claimt dat er niet fair met hem onderhandeld is. Er zijn nog een geding en een bodemprocedure in het verschiet in dit geschil.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.