EHBO Winkel-Niedorp is al 45 jaar paraat

Richard Zut
Nieuwe Niedorp

EHBO-vereniging Winkel-Nieuwe Niedorp viert vandaag dat zij 45 jaar geleden is ontstaan door de fusie van de EHBO-verenigingen van Winkel en Nieuwe Niedorp.

En, net als toen, is nu 2018 een jaar van verandering, met opnieuw een nieuw bestuur met jonge mensen.

Secretaris Erwin Jongh Visscher: ,,We hebben verschillende verbetertrajecten in gang gezet, om beter aan te sluiten bij de veranderde maatschappij en wet- en regelgeving. Een van de eerste veranderingen was onze nieuwe website. ’’

En omdat het sociaal maatschappelijk belang prioriteit heeft, worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals EHBO-cursussen, en de Reanimatie-AED cursussen. Een van de belangrijkste activiteiten is het organiseren van herhalingsavonden zodat de leden hun EHBO-diploma behouden.

Jongh Visscher: ,,Hierdoor kunnen we de verschillende evenementen in de gemeenschap met EHBO’ers ondersteunen, zoals het Bloemencorso, de Floralia, Koningspelen, de kinderkermis en de menmarathon van Bucephalus. Het is prettig dat het aantal leden dit jaar voor het eerst stijgt na jaren van daling. Maar meer kan altijd!’’

De basiscursus EHBO (op zaterdagen 3, 10 en 24 november) leert nieuwe deelnemers hoe te handelen bij allerlei letsel. Inschrijven kan via www.ehbohart-niedorp.nl of per e-mail aan: ehboniedorpwinkel@gmail.com.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.