Meerdere clubs voor ondersteuning evenementen Hoorn

Hoorn

Wie een evenement organiseert in Hoorn, heeft op dit moment de keuze uit meerdere vrijwilligersorganisaties voor de ondersteuning daarvan, bijvoorbeeld met verkeersregelaars. Een en ander is mede het gevolg van een crisis binnen de Stichting Evenementen Stad Hoorn, vorig jaar.

Laatstgenoemde organisatie is voortgezet met een nieuw bestuur, onder leiding van voorzitter John Mayers. Na de crisis binnen de organisatie werd een nieuwe organisatie opgericht, waarin veel vrijwilligers actief zijn die eerder voor SESH werkten: Stichting Hoornse Evenementen Ondersteuning (HEO). Hiervan is Grace van Egmond voorzitter.

Beide organisaties presenteren zich als clubs die evenementen organiseren en ondersteunen. HEO meld dat er inmiddels 24 vrijwilligers zijn binnen de nieuwe organisatie.

Wethouder Ben Tap heeft recent een brief aan de gemeenteraad geschreven over de situatie met de twee organisaties. Hij meldt dat de gemeente de afgelopen jaren gebruik heeft gemaakt van de SESH voor het regelen van het verkeer, bijvoorbeeld tijdens de opbouw van de kermis.

,,Zowel het nieuwe bestuur van de SESH als dat van de HEO heeft een gesprek gehad met de gemeente’’, aldus Tap. ,,In die gesprekken is beide organisaties verteld dat wij als gemeente geen voorkeur uitspreken voor welke organisatie dan ook.’’

Volgen Tap gaat het er vooral om dat organisatoren van evenementen ervoor zorgen dat er gecertificeerde verkeersregelaars aan het werk zijn, zoals dat ook in de vergunning voor het evenement wordt geëist door de gemeente.

,,Het is aan de organisatie van evenementen vrij bij wie zij gecertificeerde verkeersregelaars aanvragen. Ook zijn er al langer diverse andere partijen op de markt aanwezig en daar wordt ook al gebruik van gemaakt. Te denken valt aan: Voor & Door Hoorn, Traffic Support en diverse securitybedrijven die ook verkeersregelaars leveren.’’

Voor & Door Hoorn is een stichting die een bredere doelstelling heeft dan alleen evenementenorganisatie en ondersteuning. Zo kan er ook ondersteuning worden geboden bij zaken als het aanleggen van een natuurspeeltuin. De organisatie heeft zich inmiddels bewezen op het gebied van verkeersregelaars: de club regelde onder meer de aan- en afvoer van overlastgevende touringcars naar het Visserseiland.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen