De Wildeschool start extra groep in Zwaag

De Wildeschool start extra groep in Zwaag
Zwaag

De Burgemeester de Wildeschool uit Schagen start na de zomer bij haar vestiging in Zwaag na de zomer een groep 5. Dat is goed nieuws voor ouders van kinderen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend zijn en veel begeleiding nodig hebben.

„Het is van levensbelang dat deze kinderen zo lang het nodig is deze vorm van onderwijs krijgen”, zegt teamleider Wim Kragten.

De Burgemeester de Wildeschool, die ook in Alkmaar een nevenlocatie heeft, begon zes jaar geleden aan de Kerkelaan in Zwaag. „We zijn hier gestart om het onderwijs in de buurt van het kind te brengen. Voor die tijd moesten ze naar Schagen.”

In Zwaag konden tot nu toe kinderen tot en met groep 4 terecht, uit het gebied tussen ruwweg Enkhuizen, Andijk, Den Oever en Middenbeemster.

Voor kinderen met een lichtere taalontwikkelingsstoornis heeft stichting VierTaal, waar de Burgemeester de Wildeschool onderdeel van is, ambulant begeleiders.

Die kunnen leerlingen en leerkrachten in gewone basisscholen bijstaan. Maar kinderen die de meeste taalbelemmeringen hebben, waren na groep 4 aangewezen op de hoofdvestiging in Schagen een busreis van twee uur voor kinderen uit bij voorbeeld Enkhuizen.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons