Kantine marine dicht om hygiëneproblemen

DEN HELDER

De kantine en eetzaal van de marine in Den Helder is met onmiddellijke ingang gesloten vanwege hygiënische problemen. Bij een controle van het gebouw, waar doordeweeks honderden medewerkers eten, bleek dat de voedselveiligheid niet kan worden gegarandeerd.

Een woordvoerder van de marine licht toe dat in de buurt van de keuken een lekkende riolering is ontdekt. Hij zegt dat een aannemer naar de situatie gaat kijken. De komende twee weken gaat de marine gebruikmaken van drie nabijgelegen kantines. Personeel zal daar met bussen naartoe worden gebracht.

Op de locatie van de hoofdkeuken wordt intussen een noodkeuken gebouwd. Hoelang het hoofdgebouw gesloten blijft, is nog onduidelijk.

De Telegraaf meldde zaterdag dat er al langer problemen zijn met het oude gebouw, dat de naam Meeuwennest heeft. Het gaat om meldingen over ongedierte, de luchtbehandeling en roestvorming in het drinkwater. Personeel heeft daar meermalen zorgen over geuit. Dat leidde tot controles en tussentijdse maatregelen. Maar na een controle eind deze week is besloten het gebouw dicht te houden tot de problemen zijn opgelost.

Vrijdag trok de defensiebond ODB aan de bel over de situatie in het Meeuwennest. Onder de kop 'De meeuwen lusten er geen brood van' kaartte de vakorganisatie de problemen aan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.