Opnieuw politieonderzoek bij vindplek lichaam Portugese vrouw in Starnmeer

1 / 3
STARNMEER

Duikers, een politieboot en een boot uitgerust met sonarapparatuur zijn dinsdag ingezet bij de zoektocht naar een vermoorde man of vrouw.

Dat gebeurde in het water langs de Kogerpolder, op de plek waar vorig jaar op 14 november het lichaam van Maria de Jesus dos Santos Goncalves Santana uit het water was gedregd.

De partner van die Portugese vrouw, de 44-jarige Gerard P., heeft zijn aandeel in haar dood toegegeven. Daarmee houdt het volgens het Openbaar Ministerie (OM) de verdenking tegen de man niet op. ,,Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een ander misdrijf waarbij iemand om het leven is gekomen’’, aldus een OM-woordvoerder. ,,Daarom zoeken we op dezelfde plaats als waar vorig jaar het slachtoffer is gevonden.’’ De zoektocht bleek vooralsnog vruchteloos. Het OM doet nog geen verdere mededelingen over de nieuwe moordzaak waarbij P. betrokken zou zijn. Volgens de regionale zender RTV West zou het gaan om een prostituee die al jaren is vermist en in Den Haag of Amsterdam zou zijn vermoord.

De dode vrouw die vorig jaar op de grens van De Woude en de Starnmeer uit het water werd gevist, zorgde voor de nodige verwarring bij bewoners aan de Kogerpolder. De plek waar het lijk werd gevonden, werd een dag lang hermetisch afgesloten. Pas enkele dagen later werd bekend dat er een lijk was opgedregd. Het stoffelijk overschot zat in een koffer die met beton was verzwaard. Het slachtoffer was meerdere malen in haar hart en longen gestoken. P, geboren in Alkmaar en woonachtig in Den Haag, wordt beschuldigd van moord en het wegmaken van haar lijk. Zijn advocaat betoogde dat P. haar niet met opzet van het leven had beroofd. De rechtszaak daarover volgt later dit jaar.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.