Koopcontracten Witte Olifant verlengd

Het ontwerp van Nunc Architecten voor gebouw de Olifant

Rob Swart
Zaandam

De contracten voor appartementen in de Witte Olifant in de Oostzijde worden met drie maanden verlengd.

Ontwikkelaar Frisoplan krijgt niet voor het eind van dit jaar een vergunning. Die datum is cruciaal want die stond als ontbindende voorwaarde in elk koopcontract. Volgens wethouder Dennis Straat wordt die datum vrijwel zeker met drie maanden verlengd zodat de vijftien aanstaande bewoners toch naar het nieuwe gebouw kunnen.

Frisoplan gaf eerder aan dat capaciteitsproblemen bij de gemeente er de oorzaak van waren dat er geen vergunning is. Dat is volgens Straat niet juist. De vergunning had na de zomer afgegeven kunnen worden als er zich geen tegenstander had gemeld. Een van de omliggende bedrijven zegt dat de woningen binnen de veiligheidscontour van dat bedrijf komen.

Volgens Straat was het daarom noodzakelijk een aanvullend onderzoek te doen. Dat is inmiddels gevorderd en Straat verwacht dat de vergunning weldra in orde is. Maar dan geldt opnieuw een termijn waarin bezwaar kan worden gemaakt. Als daarvan gebruik wordt gemaakt, is het de vraag of drie maanden verlenging voldoende is, zegt Straat.

Er zijn wel capaciteitsproblemen, zei Straat, maar die waren in dit geval niet doorslaggevend.

Zaanstad heeft in de crisis moeten afslanken en kan nu net als andere gemeenten geen personeel vinden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.