Geboeide verdachte slaat op de vlucht in Heerhugowaard [update]

Heerhugowaard

Een aangehouden verdachte is zondagavond op de vlucht geslagen voor de politie. Agenten kwamen de man toevallig tegen tijdens een onwelwording op het Cornusplantsoen in Heerhugowaard.

Voorbijgangers maakten zich zorgen om de gezondheid van een man, die in het plantsoen lag te slapen. Zij belden daarop de politie. Toen agenten met de man in gesprek gingen, bleek hij onder invloed.

Tijdens het gesprek liep de verdachte langs. De 21-jarige man werd door de agenten herkend vanwege een openstaande straf; hij moest nog 28 dagen gevangenisstraf uitzitten. De man werd ter plaatse aangehouden en kreeg handboeien om. Hij werd in een politieauto gezet, maar sloeg op de vlucht toen de agenten door de onder invloed verkerende man werden afgeleid.

Met behulp van Burgernet kon de verdachte even later alsnog worden opgepakt. Hij werd op de Rudbeckialaan teruggevonden door een agent met politiehond. Hij bleek een tasje bij zich te hebben met 23 zakjes hash en MDMA.

Foto: DNP.NU/Fer Korver

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.