Jan Bakker was echt niets te veel

Jan Bakker was echt niets te veel
Wieringerwerf

’Nil Volentibus Arduum’ staat bovenaan de rouwkaart van de zondag overleden Jan Bakker (80) uit Wieringerwerf. Vertaald betekent dit: ’Niets is te veel voor hen die willen’.

In memoriam

Jan Bakker

1938 - 2018

,,Die uitspraak paste bij hem, want hij stond altijd voor iedereen klaar’’, zegt zijn vrouw Betty Bakker-Koelman.

De in 1937 geboren Bakker was eerst leerling aan de ambachtsschool in Alkmaar, de voorloper van de lts, maar hij wilde meer en ging naar de lerarenopleiding in Amsterdam. Daarna heeft hija an de Universiteit van Amsterdam twee aktes in pedagogiek behaald.

Van 1962 tot 1993 was hij verbonden aan SG Wieringermeer, als docent en achttien jaar als directeur. Vanwege zijn inzet voor het lagere technische onderwijs werd hij in 1993 benoemd tot ereburger van de gemeente Wieringermeer.

Ook was hij zeventien jaar voorzitter van de bibliotheek, 36 jaar lid van de rotaryclub (waarvan een jaar voorzitter), en ook altijd erg actief voor RK Parochie, waar hij de eerste lekenvoorganger was. ,,Hij had altijd de regie’’, aldus zijn vrouw. Na zijn pensioen was hij jarenlang reisleider bij ANWB-campingreizen.

De avondwake is vrijdag om 19.00 uur in de Parochiekerk Christus Koning in Wieringerwerf. Daar is zaterdag om 10.30 uur ook de uitvaartplechtigheid.

Aansluitend is om 13.00 uur de crematieplechtigheid in Yardenhuis van Schagen (voorheen Crematorium Schagerkogge) aan de Haringhuizerweg 3 in Schagen.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons