Google is ’geheime’ softwaregigant die naar Agriport in Middenmeer komt

© ANP

Martijn Gijsbertsen
Middenmeer

Google vestigt zich met een datacentercomplex in Middenmeer.

Het Amerikaanse softwarebedrijf is de tot dusverre geheim gehouden koper van zeventig hectare grond op bedrijventerrein Agriport langs de A7.

Google is na Microsoft de tweede softwaregigant die naar Middenmeer komt, zo bevestigt een zeer betrouwbare bron aan het Noordhollands Dagblad. Ook persbureau Bloomberg meldt donderdagavond dat Google de koper is.

Microsoft heeft veertig hectare grond op Agriport in gebruik.

Eemshaven

Google opende eind 2016 in de Groningse Eemshaven al een gigantisch serverpark en steekt een half miljard euro in uitbreiding daarvan.

Arbeidsplaatsen

Met het project in Middenmeer zijn ook honderden miljoenen gemoeid. Qua werkgelegenheid moet het duizend arbeidsplaatsen tijdens de bouw en circa vierhonderd daarna opleveren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Google, vooral bekend van haar zoekmachine, laat in een verklaring weten dat ’Agriport een van de opties is om in de toekomst uitbreidingsmogelijkheden in Europa te realiseren’ en dat er om die reden ’grond in Middenmeer is gekocht’.

Het bedrijf heeft al vergunningen aangevraagd om 24 van de zeventig hectare te mogen bebouwen.

Infrastructuur

Voor Agriport is de komst van Google een nieuw succes. ,,Microsoft heeft de ogen naar Noord-Holland laten draaien, Google bevestigt nu dat we beschikken over optimale infrastructuur’’, aldus woordvoerder Jack Kranenburg. ,,Daar is een wijntje op gedronken.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.