Vijfhonderd kinderen genieten van ’extraatje’ gemeente Hoorn

Bezoekers van de decemberactie van de gemeente Hoorn in Ballorig.© Foto Marcel Rob

Van onze verslaggever
Hoorn

Een kleine vijfhonderd kinderen hebben zaterdag genoten van een extraatje van de gemeente Hoorn. De jongsten, een kleine 300, gingen naar de overdekte speeltuin Ballorig, en 200 kinderen tot 18 jaar gingen naar de bioscoop.

Het ’extraatje’ aan het eind van het jaar was bedoeld voor kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben. De gemeenteraad nam hierover recent een besluit. Het idee was om een evenement te organiseren voor deze groep, waarvan de ouders niet veel financiële ruimte hebben voor dit soort activiteiten.

Uiteindelijk is besloten de groep in twee leeftijdscategorieën te verdelen: van 0 tot 12 en van 12 tot 18 jaar. Aanmelden was mogelijk voor ouders die onder meer een minimuminkomen hebben, gebruikmaken van de Voedselbank, stichting Leergeld of schuldhulpverlening.

Van het aanbod werd flink gebruikgemaakt: een kleine 300 kinderen konden zich zaterdag uitleven bij Ballorig in Risdam-Noord. Bioscoop Vue op de Blauwe Berg werd bezocht door nog eens 200 kinderen. Ze konden hier kiezen uit een van de vijf bioscoopzalen. Op beide plekken was er voor de kinderen gratis eten en drinken.

Bij binnenkomst kregen de kinderen een tas met veel verrassingen mee. Daarin zaten onder meer speelgoed en tegoedbonnen, ook voor Ballorig en de bioscoop.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen