Nieuwe lichting kortebaanpaarden kansrijk voor de zege in Venhuizen

Nieuwe lichting kortebaanpaarden kansrijk voor de zege in Venhuizen
Contador (r) werd vorig jaar tweede in Venhuizen, maar is er dit jaar niet bij.
Venhuizen

In Venhuizen verschijnt dinsdag een nieuwe lichting kortebaanpaarden aan de start voor de tweede draverij op West-Friese bodem van dit seizoen. Een aantal van hen liet vorige week in Wognum een dusdanig goede indruk achter dat er op Pinkster 3 mogelijkheden liggen voor de winst in de Westerbuurt.

Vooraf gezien is Verseau Blue de grote favoriet. De Fransman maakte een verpletterende indruk tijdens zijn debuut in de Wognumse Kerkstraat. Daar verloor hij in de halve finale van de latere winnaar Cattiva Byd, maar tot aan dat duel zette de ruin al zijn tegenstanders met speels gemak opzij.

Onder de nieuwkomers is ook Hannie Swagerman. De merrie debuteerde in Assendelft met een knappe vierde plaats. De troef van de familie Swagerman uit Andijk toonde tijdens de seizoensopener veel snelheid, maar maakte in de beslissende fase wel meerdere galoppades.

Stal de Groningers, die vorig jaar in Venhuizen won met de inmiddels afgezwaaide Jagger Broline, komt dinsdag met vijf nieuwe troeven deze kant op. Cassari en Crazy Lover toonden van dit kwintet tot op heden de meeste potentie. Beide paarden verloren tijdens hun debuut in de tweede omloop, maar lijken over voldoende snelheid te beschikken.

Van de bekende namen is Southwind Raptor de meest kansrijke deelnemer. De Amerikaan won vorig jaar vier draverijen, maar in Assendelft leek hij de snelheid van vorig jaar nog te missen. Toch eindigde het paard daar nog als derde.

Ook Emi van Jip verschijnt aan het vertrek. Deze merrie heeft door een bijzondere ’huurconstructie’ dit jaar inmiddels al 87 eigenaars, ook in Venhuizen, en zal langs de kant dan vermoedelijk ook kunnen rekenen op veel bijval.

De kortebaan in Venhuizen begint dinsdagmiddag om 13 uur, rond 13.30 uur valt de eerste start.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons