Criminelen betrapt na maand lang observeren van woning in Hoorn

Jaap Stiemer
Hoorn

Een groep van minstens drie criminelen heeft zeker een maand lang een huis aan de Sportlaan in Hoorn in de gaten gehouden. Toen ze uiteindelijk afgelopen maandag wilden toeslaan, werden ze betrapt.

De bewoners van de villa in de buurt van de voetbalvelden van Always Forward voelen zich zeer bedreigd door het incident. Ze hebben behalve de politie ook privédetective Gerard Wuite ingeschakeld, die hierin samenwerkt met de recherche. Wuite heeft de indruk dat het gaat om een groep criminelen die vaker zou kunnen toeslaan en daarom zo snel mogelijk opgepakt moet worden. Er zijn veel heldere camerabeelden van de mannen, maar die worden later openbaar gemaakt.

De bewoonster van het huis deed maandagmorgen het gordijn van een zijraam open en zag toen twee gemaskerde mannen tegen de gevel bij de voordeur zitten. De mannen gingen er meteen vandoor. Bij het terugkijken van camerabeelden bleek dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag drie personen in de buurt van het huis zijn geweest, die aan het filmen waren met een telefoon.

Op beelden van een maand geleden, 22 februari, is te zien dat overdag een man met een opvallende baard, bril en hoge schoenen met mogelijk oranje veters de tuin aan de Sportlaan in loopt. Wanneer hij een camera ziet gaat hij er haastig vandoor.

,,Twee mannen hebben maandag 26 maart tussen 7.15 en 8.30 uur naast de voordeur zitten wachten tot die open zou gaan’’, zegt Wuite. ,,Het gaat dus om een bijna geslaagde poging tot woningoverval. Alle informatie over deze zaak is welkom.’’

Informatie kan worden doorgegeven aan 0900-8844 of 0229-247758 en via email: info@wuitereni.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen