Lintje voor Hemmer Cees de Lange

De zojuist onderscheiden Cees de Lange is het middelpunt van een feestje tijdens het Noord-Hollands Oldtimer Festival.

De zojuist onderscheiden Cees de Lange is het middelpunt van een feestje tijdens het Noord-Hollands Oldtimer Festival.© Foto Barend Hoekstra

Paul Gutter
Hem

Cees de Lange, initiator van en stuwende kracht achter het Noord-Hollands Oldtimer Festival is zondagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Hemmer stond in 1983 mede aan de wieg van het toen nog West-Fries Oldtimer Festival, dat al snel uitgroeide tot een paasevenement met jaarlijks duizenden bezoekers. Als secretaris/penningmeester en bedenker van het jaarlijkse thema was De Lange medeverantwoordelijk voor dat succes. Ook realiseerde hij de speciale ingang voor mindervaliden, werft hij vrijwilligers en stagiairs en verzorgt hij de jaarlijkse barbecue voor alle medewerkers.

Daarnaast was hij bestuurlijk jarenlang betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse autocrossevenement in Hem-Venhuizen, bij de motorraces op het ’Driebancircuit’ en bij het internationale Autocross Masters Kampioenschap in 2017.

Tevens is hij vrijwilliger bij biljartvereniging De Hoop en ondersteunde hij tot zijn pensioen in 2017 bovendien de Poolse werknemers van glastuinbedrijf Jan Langedijk Bloembollen, bij de vertaling en het invullen van officiële formulieren.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen