Veel rook bij brand in wooncentrum de Amandelbloesem in Wormerveer, pand ontruimd [update & video]

1 / 2
WORMERVEER

In wooncentrum de Amandelbloesem in Wormerveer is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. Er kwam zoveel rook vrij dat het hele pand ontruimd moest worden. Volgens de brandweer zijn ongeveer tachtig mensen geëvacueerd.

De bewoners zullen tijdelijk elders onder gebracht worden. De hulpdiensten werden massaal ingezet in verband met de vele mensen die het pand uit moesten. Omdat het om oudere bewoners gaat, worden meerdere taxi’s ingezet om ze naar de tijdelijke opvanglocatie te krijgen.

De brand was snel geblust, maar vanwege de rook is besloten het pand aan de Vinkenstraat te ontruimen. Volgens de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland is de brand begonnen in de keuken van een recreatieruimte. Bij het wooncentrum staat ook een woontoren, die hoefde niet ontruimd te worden.

De voorlopige opvanglocatie voor de bewoners van het centrum is de Molukse kerk, eveneens aan de Vinkenstraat.

[update 02.06 uur] Het pand is inmiddels door de brandweer vrijgegeven en er is besloten om de bewoners vannacht weer terug te laten keren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto’s: DNP.NU

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.