Noah (10) hit als YouTube-miljonair [video]

Noah (10) hit als YouTube-miljonair [video]
’Miljonair’ Noah met zijn Veed-Award.
© Foto Marc Moussault
Nieuwe Niedorp

Noah de Niet (10) uit Nieuwe Niedorp is plots een ster op YouTube. Bijna tien miljoen keer is zijn clip ’Ik ben nu al een miljonair’ inmiddels bekeken, terwijl zijn vorige filmpje ruim een miljoen kijkers trok.

Eerder trok zijn rijzende ster al de belangstelling van het Jeugdjournaal. Zaterdag is hij bij Zapp Kids op NPO3 te zien.

Kalvijn

Maar om eerlijk te zijn, Noah heeft zijn roem vooral te danken aan YouTube-ster Kalvijn uit Groningen. Want die benaderde Noah, nadat de jonge Niedorper een roast (filmpje waarbij je iemand voor gek zet, red.) over Kalvijn op internet had gezet.

,,Dat had ik op mijn eigen YouTube-kanaal gezet. En iemand heeft dat doorgestuurd naar Kalvijn. Die vond dat zo grappig dat hij contact met mij zocht om een filmpje samen op te nemen. Daarvoor zijn wij onder meer naar een paprikakweker op Agriport geweest’’, legt Noah zijn ’ontdekking’ uit.

Dat filmpje werd meteen een succes. Het leverde een miljoen bezoekers op. Waarop Kalvijn voorstelde nog een clip op te nemen, waarin Noah zich voordoet als jonge miljonair.

Noah (10) hit als YouTube-miljonair [video]
Noah in de clip ’Ik ben nu al een miljonair’.
© Foto Kalvijn

Daarvoor werden opnames op een dak in Amsterdam gemaakt en bij een groot landhuis in de buurt van Apeldoorn. Fietsenhandelaar Edwin Groen leende voor de clip zijn Ferrari uit en van iemand anders leende Noah een bontjas, om zo nog meer het beeld van een miljonair op te roepen.

Die clip werd een nog groter succes dan het eerdere filmpje en is een paar weken terug ook bekroond met de Veed-Award, de beste YouTube-clip van 2017.

Noah (10) hit als YouTube-miljonair [video]
Noah met Buddy Vedder van Zapp-Kids
© Foto NPO

,,Het is echt gaaf om dit allemaal mee te maken en mezelf nu ook op tv terug te zien’’, zegt Noah.

,,De afgelopen zomer had ik nog maar drie volgers op mijn YouTube-kanaal en nu zijn ze niet meer te tellen. Het leuke is ook dat andere mensen mij soms herkennen. Zo was ik laatst op de open dag bij het Regius College in Schagen en daar wilden verschillende kinderen met mij op de foto.’’

De jonge YouTube-ster droomt inmiddels van een mooie toekomst. ,,Ik wil ook een tweede kanaal bij YouTube openen en dat voor mijn volgers in het buitenland in het Engels ondertitelen.’’

Moeder Corine hoort de verhalen van haar zoon glimlachend aan. ,,Maar intussen blijven we ook lekker spelen bij voetbalvereniging Nieuwe Niedorp en gaan we gewoon naar basisschool De Snip.’’

De uitzending van Zapp Kids is zaterdagmorgen om 8.10 uur bij NPO3 en kan worden teruggekeken.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons