Aanleg glasvezel Zeevang gaat van start

In mei was het feest: Zeevang krijgt glasvezel.

In mei was het feest: Zeevang krijgt glasvezel.© Archieffoto

Jacco van Oostveen
Oosthuizen

De aanleg van het glasvezelnetwerk in de Zeevang start op donderdag 18 januari.

Wethouder Wim Runderkamp van Edam-Volendam en Eric Vos van glasvezelbedrijf E-Fiber starten de werkzaamheden symbolisch in de vorm van het graven van de eerste geul. Dat gebeurt in de Gijsbrecht van Vianenstraat in Oosthuizen. De bijeenkomst, die om 13.30 uur begint, is voor iedereen toegankelijk.

Het glasvezel, dat snel internet in de buitengebieden mogelijk maakt, wordt in opdracht van E-Fiber aangelegd door de gespecialiseerde aannemer NKM uit Veenendaal. In het vierde kwartaal van 2018 zijn alle woningen in de Zeevang aangesloten. Met de aanleg van het netwerk is een investering van vier miljoen euro gemoeid.

De aanleg van het netwerk is de verdienste van de stichting ZeevangNet, die 53 procent van de huishoudens en bedrijven zover heeft gekregen zich in te schrijven voor een glasvezelaansluiting. Op grond van dit percentage heeft E-Fiber in mei 2017 besloten het netwerk aan te leggen. Met name voor de inwoners van afgelegen kernen als Schardam en Hobrede is glasvezel een uitkomst, omdat het internet daar traag is.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.