Alle handjes bij Badpop Waarland in de lucht

Bijna vierduizend bezoekers genieten in Waarland.

Bijna vierduizend bezoekers genieten in Waarland.© Foto Peter van Aalst

Bijna vierduizend bezoekers genieten van een optreden op het hoofdpodium.

Bijna vierduizend bezoekers genieten van een optreden op het hoofdpodium.

1 / 2
Kirsten Koks
Waarland

Bezoekers zitten op het gras. De meesten staan in groepjes bij elkaar. Om bij te kletsen met vrienden en bekenden. Naast goede muziek staat Badpop Waarland er ook al jaren om bekend een grote reünie te zijn.

Black Operator heeft vrijdag de eer de muzikale spits af te bijten. Het wenken van de Amsterdamse zanger Douwe Bob om meer publiek de tent bij het hoofdpodium in te krijgen, werkt daarna goed.

Lees ook: Douwe Bob blijft plakken op Badpop [video]

In het avondzonnetje is het genieten van zijn ’Sweet Sunshine’. Na afloop van zijn optreden groet hij zanger Tim Knol, die het op het andere podium van hem overneemt.

Amigo

Het publiek verplaatst zich, om een klein uurtje later terug te keren in de tent voor Chef’Special. Die band trekt alles uit de kast. De Haarlemse vrienden zwaaien met grote ’Amigo’-vlaggen, verwijzend naar een van hun hits.

Joshua Nolet in Waarland. De zanger stond voor de tweede maal met zijn band Chef’Special op het hoofdpodium van Badpop..

Joshua Nolet in Waarland. De zanger stond voor de tweede maal met zijn band Chef’Special op het hoofdpodium van Badpop..© Foto Peter van Aalst

De vuurmachines en rookpluimen zorgen voor extra spektakel. Ik heb alle Wanneer zanger Joshua Nolet meldt dat hij alle handjes nodig heeft, gaan die direct de lucht in.

Oude rockers

Backstage bereidt de Utrechtse afsluiter Weekend Warriors zich voor. ,,Het ziet er goed uit hier. Leuk dat er ook oude rockers geboekt zijn’’, vindt gitarist Klaas Roozenburg, verwijzend naar band The Wild Romance die ook nog optreedt. ,,En fantastisch om hier te mogen afsluiten’’.

Rammstein

Niet gek voor de band die tien jaar geleden werd opgericht door studenten. Die inmiddels banen hebben in de politiek, als consultant of arts.

Op het podium zijn ze de Weekend Warriors. Die de menigte laten springen op Europe’s ’The Final Countdown’. En muziek van Rammstein zonder moeite mixen met Abba.

’Waar is dat feestje?’ lijkt een overbodige vraag van de zangers. Want het was vrijdagavond een groot feest op het uitverkochte Badpop.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.