Premium

LSVV figureert op feestje

LSVV figureert op feestje
LSVV-verdediger Kevin van Cleef ziet toe hij Luuk Purvis, maker van twee doelpunten voor Fortuna W., de bal controleert.
© Foto Ronald Goedheer
Wormerveer

,,De 110e verjaardag van Fortuna Wormerveer zal op gepaste wijze worden gevierd’’, zo beloofde het programmablaadje voor de thuiswedstrijd van zondag tegen LSVV. De Langedijkers waren - zeker in de tweede helft - figurant op het bal en leden met 5-1 hun zwaarste nederlaag als eersteklasser.

,,Zulke wedstrijden zitten er elk seizoen tussen’’, was de eerste reactie van LSVV-trainer Rob Klanker na afloop van de inmaakpartij. ,,Van een ploeg als Fortuna verliezen is op zich geen schande. Maar het is jammer dat er kort na rust een paar spelers bij ons geknakt waren en niet meer de veerkracht op konden brengen om terug te knokken. Aan de andere kant scoort Fortuna heel erg makkelijk. Ik geloof dat onze keeper Dave Stet na rust geen bal gepakt heeft. Elk schot op doel was raak.’’

De muziek in de kantine van de Wormerveerse fusieclub - voortgekomen uit het 110 jaar geleden opgerichte WFC en QSC - zal extra feestelijk hebben geklonken aangezien Fortuna W. de koppositie overnam van JOS/Watergraafsmeer. De Rijper trainer Martin de Groot heeft met zijn ploeg de wind deze periode vol in de zeilen. Zo werd een week geleden van Velsen met 1-7 gewonnen.

Belangrijke krachten

Dat Fortuna ook tegen LSVV tot een ruime marge zou komen, daar zag het voor rust geen moment naar uit. LSVV miste met captain Maik den Iseger (op vakantie in Azië) en aanvaller Toine Merk (geschorst) weliswaar twee belangrijke krachten en de thuisploeg had het meeste balbezit, maar van dreiging voor het doel van Stet was geen sprake. Een keer ging de LSVV-keeper onder een hoge bal door een kon Milan Klopper bij de tweede paal koppen. De bal belandde echter in het zijnet.

De aanvoerder van Fortuna W. was kort na rust scherper toen hij vrij voor het doel werd gespeeld en de bal binnen prikte, 1-0. Amper van de schrik bekomen ging de bal bij de Langedijkers op de stip. Stet had bij het uitverdedigen de bal ingeleverd bij Luuk Purvis. Het leek erop dat Tim Emmerik redding kon brengen, maar volgens scheidsrechter De Waal deelde hij daarbij een duwtje in de rug uit. Nick Snelders pakte het arbitrale verjaardagscadeau gretig uit. LSVV keek voor het er erg in had tegen een 2-0 achterstand aan.

De Langedijkers waren van slag en stapelden fout op fout. Snelders kon de bal afpakken van Jacco Pauw en had in zijn ooghoeken gezien dat Stet te ver voor zijn doel stond. Met een fraaie boogbal werd het 3-0. Het leed was daarmee nog niet geleden voor LSVV. Milan Klopper liet zien tot de betere voetballers op dit niveau te behoren en stelde Purvis in staat de 4-0 binnen te koppen. En Purvis mocht ook de vijfde goal binnen tikken na opnieuw weifelend optreden in de laatste lijn van LSVV. Het laatste woord was echter voor de bezoekers. Met een rake vrije trap kon Kai Botman de eer redden.

LSVV: Stet, Van der Leeden (71. Mike Molenaar), Emmerik , Rik Molenaar (77. Bruin), Van Cleef, Kansen, Paauw, Botman, Brinkkemper (80. Volbeda), Konijn en Havermans.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen