Vijftienjarige aangevallen op kermis Lutjebroek

Tanja Koopen
Lutjebroek

Levy van Amerongen uit Hoogkarspel is zaterdagavond behoorlijk toegetakeld door een groep jongeren op de kermis van Lutjebroek. Haar boze moeder zoekt getuigen.

Levy (15) kwam rond 23 uur net uit een attractie toen ze werd geslagen, gestompt en geschopt door een groepje dat haar, toen ze in de attractie zat, al de hele tijd bekeek. Zonder enige aanleiding werd ze met haar hoofd tegen een muur geduwd, waardoor ze een hersenschudding opliep.

Getuigen

Moeder Nomy begrijpt niets van dit zinloos geweld en roept getuigen op zich te melden. ,,Door de eerste klap raakte ze al bewusteloos, maar ze bleven maar slaan. Ze is bont en blauw, heeft een beschadigde neus, een hersenschudding, haar knie is kapot, haar broek en tas zijn stuk.’’ Een vriend die tussenbeide kwam werd meteen bij de keel gegrepen.

Ze heeft de vechtpartij gemeld bij de politie, maar kan tot haar spijt pas woensdag aangifte doen. In het groepje bevond zich volgens Levy in ieder geval een vroegere vriendin. Nomy: ,,We hebben al twee namen van daders, maar ze waren met meer.’’

Ze wil de onderste steen boven halen om de schuldigen op te sporen.

,,Levy is behoorlijk onder de indruk, gelukkig kan ze het goed verwerken, maar ze is wel angstig geworden. Er is nooit een aanleiding voor dit soort zinloos geweld. De daders moeten gestraft worden. Er stonden zeker honderd mensen omheen, dus iemand moet wel iets gezien hebben.’’

Ze heeft al veel reacties gehad op haar oproep.

Nomy van Amerongen heeft tel. 0612299420.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen