Zeiler Heiner wint eerste race EK [video]

Zeiler Heiner wint eerste race EK [video]
© Archieffoto: Jesus Renedo/Sailing Energy
CÁDIZ

Zeiler Nicholas Heiner is goed aan het Open EK Finn begonnen. De Enkhuizer schreef in het Spaanse Cádiz de eerste race op zijn naam. Hij eindigde voor de Amerikaan Caleb Paine en de Argentijn Facuno Olezza.

Heiner sprak na afloop over moeilijke omstandigheden. ,,Zondag stormde het nog en waren er hoge golven. Nu was het ook soms lastig om de race te lezen. Maar het is me aardig gelukt."

Zeiler Heiner wint eerste race EK [video]
© Archieffoto: Marcel Rob

Heiner veroverde vier jaar geleden de wereldtitel in de Laserklasse. Hij debuteerde vorig seizoen verdienstelijk in de Finn met een derde plaats op de WK in Hongarije. Hoewel hij daar zelf anders over dacht.

,,Als je mij vraagt naar een dieptepunt van 2017, dan is dit WK er toch wel eentje. Waarom zou je blij moeten zijn met een derde plek terwijl je ook had kunnen winnen? Kijk naar Tom Dumoulin. Hij won een zilveren medaille op de Spelen van Rio. Een schitterende prestatie, maar blij was hij niet. Als je zo goed bent, wil je gewoon winnen. Ik had in Hongarije echt het gevoel dat dat kon", zei Heiner in een interview met deze krant.

Na het WK reisde hij voor een trainingskamp naar Nieuw-Zeeland. ,,Daar heb ik goed getraind. Maar na een lange periode zonder wedstrijden was het goed om te zien dat ik nog de vaardigheden heb om te kunnen racen."

Het EK in Cadiz eindigt zaterdag met een medalrace.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons