Al meer dan 65 jaar zingen bij kerkkoor ’t Veld

Miep van Diepen en Siem Kruijer zingen beiden al meer dan 65 jaar in koor Sint Caecila.© Foto Marc Moussault

Ed Dekker
’t Veld

Een uitzonderlijk jubileum in ’t Veld. Twee leden van het kerkkoor zingen ieder al meer dan 65 jaar. Voor hun trouw aan gemengd koor Sint Caecilia zijn Miep van Diepen (82) en Siem Kruijer (84) zaterdagavond onderscheiden.

Beiden zijn benoemd tot erelid. Voorzitter Gabriëlle Kramer overhandigde hen een oorkonde. Van de Martinusparochie kreeg het jubilerende tweetal een speciale kaars. Wegens ziekte kon het duo niet eerder worden gehuldigd.

Miep van Diepen zingt al zeventig jaar bij het koor, met een korte onderbreking in haar jonge jaren. ,,Op mijn twaalfde jaar kwam ik er bij. Eerder mocht niet. Je moest eerst van de lagere school af, dan was je groot.”

Jodelen

Zingen geeft haar heel veel plezier. ,,Als je zingt, vergeet je alles. Zingen is heerlijk. Met mooie muziek thuis op de televisie of radio zing ik mee. ’Daar loopt moeder weer te jodelen’, zeiden de jongens vroeger.”

Siem Kruijer is 68 jaar actief bij het koor. Hij begon op zijn achttiende. ,,Zingen geeft voldoening, ik hoop er nog lang mee door te gaan.”

Kloosterkerk

De jubilarissen zingen met het Sint Caeciliakoor twee keer in de maand, afwisselend in de Martinuskerk in ’t Veld en de Kloosterkerk in Nieuwe Niedorp. De koren van beide kerken zijn vorig jaar samengegaan.

Maandag is de vaste repetitie-ochtend. ,,We gaan er altijd blij naar toe.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.