Autobedrijf Van Zwienen overgenomen

Van onze verslaggever
Zaandam

Autobedrijf Van Zwienen is overgenomen door Van Mossel Automotive Groep. Peugeot- en Citroëndealer Van Zwienen heeft vestigingen in Zaanstad, Purmerend, Heemskerk, Alkmaar, Hoorn en Heerhugowaard.

De familiebedrijven Van Mossel en Van Zwienen bereikten deze week overeenstemming over de verkoop. Van Mossel Automotive Groep heeft 78 vestigingen in Nederland, België en Duitsland.

Met bijna 2.000 medewerkers realiseert Van Mossel een omzet van ruim 1,6 miljard euro op jaarbasis. Alle medewerkers van Van Zwienen - inclusief de huidige directie - treden per 1 augustus in dienst bij Van Mossel en blijven werkzaam op dezelfde locaties.

Dat geldt niet voor Hans van Zwienen, de directeur van het gelijknamige familiebedrijf. Hij gaat met pensioen.

Autobedrijf Van Zwienen is opgericht in 1990. De eerste vestiging was gevestigd in Beverwijk. Dit betrof een Mazda-dealerbedrijf. In 1996 is het Peugeot-dealerschap erbij gekomen.

Eerst met een vestiging in Purmerend, niet lang daarna volgden er vestigingen in Zaandam, Hoorn, Alkmaar en Heerhugowaard. In 2013 kwamen er Citroën-vestigingen bij in Heemskerk, Zaandam, Purmerend en Alkmaar.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.