’Nieuw vakantiepark is positieve ontwikkeling voor Callantsoog’

’Nieuw vakantiepark is positieve ontwikkeling voor Callantsoog’
Zo zien de woningen van Qurios in Bloemendaal er uit.
© Archieffoto
Callantsoog

’Een positieve ontwikkeling voor het dorp’. Zo omschrijft Bert Rotteveel van projectontwikkelaar Rotteveel M4 het plan om camping Klein Begin om te zetten in een bungalowpark.

Het echtpaar Zeeman, dat de camping veertig jaar heeft gerund, verkoopt de boel aan recreatiebedrijf Qurios. Die doekt de camping op en zet op het terrein minimaal honderd luxe huisjes neer, die jaarrond verhuurd gaan worden. Daarnaast wil Rotteveel, dat de ombouw van de camping regelt voor Qurios, veertig huizen voor permanente bewoning neerzetten op een stuk grond grenzend aan de camping.

Deze huizen zijn bedoeld voor starters. Vooral dit onderdeel van het plan zal de dorpelingen aanspreken, verwacht Rotteveel. Zoals bekend zit de badplaats te springen om permanente woningen, vooral voor jongeren.

Bestemming

De plek bij Klein Begin wordt door velen gezien als een mooie locatie voor huizen. Het zal wel een ’lang traject’ worden, waarschuwt Rotteveel. ,,Het terrein waar de huizen moeten komen, heeft nog niet de juiste bestemming.’’

Ook de transformatie van de camping tot recreatieterrein noemt hij positief voor het dorp. ,,Veel dorpelingen geven aan dat het toerisme in Callantsoog wel een impuls kan gebruiken en dan vooral in seizoensverlenging. In de zomer is het wel druk met kampeerders, maar horeca en winkels in het dorp moeten ook in de winter draaien. Seizoensverbreding bereik je op deze manier: die huisjes worden het hele jaar door verhuurd.’’

’Lodges’

De woningen worden overigens door recreatiebedrijf Qurios aangeduid als ’lodges’. Zo noemt Roompot de huisjes die in Groote Keeten zijn gebouwd ook, maar daarmee zijn de huizen die op het terrein van Klein Begin komen niet te vergelijken, zegt Rotteveel. ,,Ze gaan er heel anders uitzien en ze worden landschappelijk goed ingepast.’’

De aarden wal die aan de westelijke kant de camping begrenst blijft bestaan. ,,Maar hij wordt wel aangepast. Meer zand, met helmbeplanting. Zodat het op een duin lijkt.’’ Qurios Holiday Retreats, zoals het bedrijf voluit heet, timmert aan de weg in de provincie. Zo werd twee jaar geleden in Bloemendaal de verouderde camping Helmgat omgezet in een vakantiepark met 113 woningen.

Net als in Callantsoog moesten ook hier diverse eigenaren van stacaravans wijken. Rotteveel: ,,De trend is dat de vakantiegangers van nu meer wensen hebben, meer comfort willen. Daar spelen wij op in.’’

Klein Begin wordt op 30 september overgedragen aan Qurios, volgend jaar zouden de lodges moeten staan. Overleg met de gemeente is volgens Rotteveel al gaande.

Wat de gemeente Schagen betreft is het nog geen gelopen race, meldt woordvoerster Ans Heijne. Dat Qurios de camping graag wil omvormen tot bungalowpark is bij de gemeente bekend. ,,Maar wij weten nog niet of we daar aan mee willen werken’’, zegt Heijne. ,,Dat wordt allemaal nog onderzocht. We gaan de initiatiefnemers uitnodigen voor een gesprek.’’ Wel is volgens Heijne duidelijk dat het bestemmingsplan gewijzigd moet worden.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons