Betrokken Burgers staat op in Hollands Kroon

Ed Dekker
’t Veld

Het moet anders in Hollands Kroon, politiek en bestuurlijk. Dat vindt de groep ’Onafhankelijke Betrokken Burgers’. Dit gezelschap treedt voor het eerst naar buiten. Het heeft een open brief gestuurd naar alle politieke partijen in de gemeente.

Onafhankelijke Betrokken Burgers bestaat uit vijf inwoners. Zij zijn Anneke Blom uit Nieuwe Niedorp, Wim Hermans uit Anna Paulowna, Rob Ravensteijn uit Winkel, Tjeerd van Weering uit Kolhorn en Wim Sepers uit ’t Veld.

,,Niemand van ons is politiek gebonden of niet meer”, legt Sepers uit. ,,Wij zijn geen politieke partij en willen dat ook niet worden. Juist door onze onafhankelijke positie zien wij ons als brug tussen de burger en het openbaar bestuur. Wij willen burgers meer betrekken bij zaken die in hun leefomgeving spelen. De verhouding tussen burger en bestuur moet beter in Hollands Kroon. De invloed van de inwoners op de gemeente moet groter.”

De afstand tussen burger en bestuur is nu ’veel te groot’, vindt de groepering. Er gaat volgens Sepers te veel mis in Hollands Kroon. Onafhankelijke Betrokken Burgers liet al van zich horen in omstreden kwesties als de ambtelijke reorganisatie en het aftreden van twee wethouders.

Het vijftal wil opiniestukken publiceren, discussies openen, contacten leggen en ’burgerparticipatie’ bevorderen. Allerlei thema’s worden opgepakt.

Onafhankelijke Betrokken Burgers is per mail bereikbaar via w.sepers@quicknet.nl.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.